IKT i skolen - betraktninger fra Adam Landstad

Publisert: 23 Nov, 2021
Kategori: IKT drift skoler


Ved nyttår runder Adam sin første 7-års syklus i Sagene Data, og vi har tatt en prat med vår garvede IKT konsulent om den rivende utviklingen i edtech og bruk av digitale undervisningsverktøy hos skolekundene han har støttet på sin reise i Oslo og Bergen.

Adam garvet.jpg

Adam understreker at han som onsite IKT ansvarlig brenner for personlige relasjoner og den gode dialogen med sluttbruker og kunden.

  • Kundene skal vite at de kan stole på oss, både på det faglige og personlige plan. De skal kjenne oss, og de skal føle en sikkerhet i at vi alltid har løsninger som gjør at det digitale flyter optimalt i undervisningssituasjonen. De skal vite at de får hjelp med alt som skjer av verktøyproblemer i skolehverdagen, og at vi fjerner stress, bekymringer og frustrasjoner ved å være tilstede, og fixe problemene der og da. Vi kjenner lærernes behov og jobber proaktivt i forkant av utfordringene og bidrar med ro når det gjelder som mest.
  • I bunn og grunn er det elevenes læring det går utover hvis ting ikke virker. Mitt mål er jo å hjelpe lærere og skoleledelsen maksimalt for at elevene skal lære mest mulig!

    20200422_164457.jpg

På spørsmål om hva som er mest inspirerende i arbeidshverdagen svarer Adam med et bredt glis, på sin karakteristiske Nordfjord/Bergensdialekt:

  • Når man møter takknemlighet i form av gaver og sjokolade!:D Men mer seriøst; en ting som er kjempetriveleg er når spesielt interesserte elever tar kontakt med meg, med nye idéer, og løsninger klassen kan nyttegjøre seg av. Det er veldig kjekt å se lærere som tør å lære av elever, og ikke minst tør å LÆRE SAMMEN med elever i klassesituasjon.
  • Jeg har lært sinnsykt mye av rektor Eli på Storetveit når det gjelder elevsyn, og positivitet i tankegang rundt personlig utvikling, og jeg er takknemlig for tiden jeg har hatt med det fantastiske teamet på den skolen. De har ligget i forkant når det gjelder bruk av digitale verktøy i klasserommene, og har et storartet miljø. Mykje lys og varme! Klar og tydelige ledelse er viktigste suksesskriterie for digital suksess, slik jeg ser det. En ledelse som spiller på lag med elever/lærere, er med å løfte både de sterkeste og svakeste.

Vi takker for praten, og ønsker Adam lykke til med neste 7 år syklus. Kommer den teknologiske utviklingen til å snurre ennå raskere fremover?

  • Heilt klart! Den som lever får se, vi lever i ei spennande tid! Teamet vi i Sagene Data har satt sammen her i Bergen er veldig bra. Vi har utfyllende kompetanse, en felles motivasjon og arbeidsglede!